top of page

Rouwwerk

Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis. Persoonlijk rouwwerk kan helpen bij een mooi afscheid. Bij Gaia Bloemdesign kunt u terecht voor rouwwerk in alle vormen en stijlen, gemaakt met liefde en aandacht voor de overledene en de opdrachtgever.

Gaia Bloemdesign is gespecialiseerd in subtiele ajourgestoken arrangementen, van kleine biedermeier tot kistbedekkingen. Vele fijne materiaaltjes vormen samen een harmonieus geheel.

Ook modern of experimenteel grafwerk behoort tot de mogelijkheden. Een kleed bedekt met bloemen dat over de kist gedrapeerd wordt is bijvoorbeeld een mooi symbool van de liefde waarmee de overledene wordt omgeven. Gaia Bloemdesign is gespecialiseerd in grafwerk voor de natuurbegraafplaats; indien gewenst kunnen alle gebruikte materialen afbreekbaar zijn. Bovendien kunt u door mij een mandala van bloemen op het graf laten leggen. Een mandala (uit het Tibetaans Boeddhisme) is een cirkel, die met allerlei "patronen"gevuld kan worden.

In een oriënterend gesprek bespreken we wat de wensen zijn, wie de overleden persoon was, wat de lievelingsbloemen waren etc. Misschien wilt u een lievelingsvoorwerp van de overledene in het rouwwerk verwerkt zien. Ook maak ik kinderrouwwerk, met bijvoorbeeld speelgoed als basis, of met een teddybeer erin verwerkt.

De dagen na een overlijden zijn hectisch, emotioneel en druk. Als u geen tijd of gelegenheid heeft om bij mij langs te komen, kom ik bij u aan huis om e.e.a. te bespreken. Eventueel kunnen we ook telefonisch of per mail tot een opdracht komen.

Ook een bloemenmandala, bijvoorbeeld op de natuurbegraafplaats, is een mooie manier om de overledene te herdenken.

20240124_100821_edited.jpg
bottom of page