top of page

Ceremoniëel spreker en BABS Gerdi van Putten

Naast mijn werk voor Gaia Bloemdesign ben ik ook beëdigd trouwambtenaar (BABS) en ceremoniëel spreker (voor blijde en droevige levensgebeurtenissen). Het behoort tot de mogelijkheden om zowel het bloemwerk als het ceremoniële gedeelte van een huwelijk of begrafenis door mij te laten verzorgen. Ik kan u daarmee veel zorgen uit handen nemen... maar u kunt mij ook alleen als BABS of spreker boeken.

Taal en mensen zijn naast bloemen mijn passie, en zo weet ik iedere keer een toespraak samen te stellen die ráákt. 

BABS

(foto: Malou Evers fotografie)   

Ik ben naast mijn werkzaamheden voor Gaia ook beëdigd zelfstandig BABS.

Met dezelfde liefde die ik in mijn bloemwerk stop, ga ik het contact aan met het bruidspaar. Ik vind het heel belangrijk dat zij op hun grote dag een zeer persoonlijke, op hen toegesneden speech krijgen; Het geeft mij veel voldoening om te luisteren naar mensen en vervolgens hun gevoelens te mogen vertolken, waardoor ik een waardevolle bijdrage lever aan een bijzondere dag! Persoonlijk contact staat hierbij voorop; vooraf hebben we een uitgebreid kennismakingsgesprek; samen lopen we de vormgeving van de ceremonie door, wat de meeste bruidsparen als heel geruststellend ervaren. Soms ben ik zelfs voor een deel weddingplanner.... ik denk mee, geef adviezen en begeleid het bruidspaar.            

Ceremoniëel spreker

Ceremoniëel spreker

Bij een uitvaart is het vaak voor nabestaanden moeilijk om te spreken. Veel emoties, weinig tijd, vermoeidheid... ma​ar toch... je wilt de overledene ook in woorden eren. Hem of haar recht doen. Ook dan kunt u een beroep op mij doen als ceremoniëel spreker. Liefdevol en met piëteit creëer ik een zo'n compleet mogelijk beeld van uw dierbare overledene. Empathie en intuïtie spelen hierbij een belangrijke rol.

Mocht u voor de mogelijkheid kiezen mij als ceremoniëel spreker uit te nodigen, dan kom ik bij u thuis op bezoek, of u komt bij mij voor een gesprek. Samen praten we over de overledene, over uw band met hem en haar, zijn of haar karakter... hobbies... en vervolgens verwerk ik de gegevens in een toespraak waarin ik woorden geef aan wat ik gehoord heb.

Veel mensen kiezen tegenwoordig niet meer voor een kerkelijke uitvaart, maar voor een afscheid in het crematorium of in een horecagelegenheid. Het is fijn, als er naast de uitvaartondernemer een spreker is die zich verdiept heeft in de persoon van de overledene en die samen met de uitvaartondernemer het afscheid tot een mooi geheel maakt.

U ku​nt vrijblijvend contact met mij opnemen als u overweegt mij te vragen als BABS of ceremoniëel spreker. Tevens kan ik dan een indicatie van de kosten geven en/of een offerte opstellen. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de reisafstand, of er sprake is van een combinatie met bloemwerk, en het tijdsbestek waarbinnen e.e.a. plaatsvindt.

Gerdi van Putten

Heuvelstraat 22

5126 CM Gilze

tel. 0161-453208/06-13242413

gerdivanputten@hetnet.nl

(foto: Blandine Pette, blandine-foto.com)

bottom of page